Cart 0

Και άλλα υπέροχα γράμματα γονέων...

Fysiki-therapeia-gia-paidia.png

Για εμάς η Δρ. Σουζάννα δεν είναι απλά η γιατρός των παιδιών μας, αλλά Φύλακας Υγείας όλης της οικογένειας. Κύριο μέλημά της πάντα είναι, όχι να γιατρέψει την όποια παροδική ασθένεια, αλλά μέσα από ένα υγιεινό τρόπο ζωής να χτίσουν τόσο τα παιδιά μας, όσο και εμείς, ένα γερό ανοσοποιητικό που να μπορεί να μάχεται με όλες τις δυνάμεις που το προίκισε η σοφή Φύση.

Μέσα από τις πολύτιμες συμβουλές της επαναπροσδιορίσαμε τα λόγια του Ιπποκράτη "Είμαστε ό,τι τρώμε" και μας καταρρίφθηκαν ψευδαισθήσεις και παραπλανητικές αντιλήψεις ετών, παγιωμένες στο μυαλό μας από τα παιδικά μας χρόνια, μέσω του δυτικού τρόπου ζωής.

Σε πρακτικό επίπεδο μας λύθηκαν κάποιες βασικές απορίες που είχαμε από τότε που γίναμε γονείς:

Γιατί το πρώτο "γκουχ" να σημαίνει αυτόματα "φσσουτ"(εισπνεόμενο);

Δηλαδή πριν τα αντιβιοτικά πως ξεπερνούσε ο κόσμος μια απλή ωτίτιδα;

Πώς στο καλό επιβίωναν οι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια πέραν της παιδικής ηλικίας, πριν την επανάσταση της φαρμακοβιομηχανίας;

Αυτές και πολλές άλλες απαντήσεις έχει τώρα την ευκαιρία να δώσει και εξ αποστάσεως μέσα από αυτή την ανεκτίμητη σελίδα που δημιούργησε!

- Αντώνια & Γιώργος, Ορφέας* και Ξενοφών* (τα παιδιά μας τα λένε αλλιώς στην πραγματικότητα, χαχα)

Η Σουζάννα έδωσε μια εντελώς διαφορετική έννοια στο ρόλο που μπορεί να παίξει μια παιδιατρος στην υγεία των παιδιών μας !!! Τόσο οι εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης διαφόρων ασθενειών μέσω της ομοιοπαθητικής και του βελονισμού, όσο και οι συμβουλες της, έχουν συντελέσει στο να αποκτήσουμε οικογενειακώς  μια άλλη αντίληψη για την παιδιατρική φροντίδα ! Το κιτ ομοιοπαθητικής που έχουμε προμηθευτεί, μας έχει γλιτώσει πολλαπλώς από δυσάρεστες καταστάσεις !! Την ευχαριστούμε πολύ για όλα :-)

- Βιβή Σιγάλα, μαμά της Βαλέριας και της Βερόνικας

Omoiopathitiki-gia-paidia.png
BannerVLightGray (1).png
Fysiki-therapeia-gia-paidia
Laryggitida-farmaka.png
Bentouzes-gia-laryggitida.png
Omoiopathitiki gia paidia.png

Πάντα είχα το δίλημμα για το αν έπρεπε να ακολουθήσω την κλασσική ιατρική ή να εμπιστευτώ εναλλακτικές μεθόδους για τα παιδιά μου, ειδικά όταν έβλεπα ότι η κλασσική ιατρική δεν βελτίωνε το πρόβλημα παρόλο που φόρτωνα τα παιδιά με φάρμακα! Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισα να ακολουθήσω μια γραμμή ανάμεσα στην κλασσική ιατρική (όπου αυτή χρειαζόταν) και στις εναλλακτικές μεθόδους. Από τότε άλλαξε ο τρόπος που αντιμετώπιζα τις ασθένειες των παιδιών. 

Ο γιος μου αντιμετώπιζε από τους πρώτους μήνες της ζωή του επεισόδια λαρυγγίτιδας. Τα επεισόδια αυτά αρχικά αντιμετωπίζονταν με κορτιζόνη αλλά όσο το παιδί μεγάλωνε χειροτέρευαν και γίνονταν απειλητικά για τη ζωή του, αφού τον έπιανε έντονη δύσπνοια. Τουλάχιστον μια φορά το μήνα τρέχαμε πανικόβλητοι στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με εντονότατη δύσπνοια, που πλέον δεν αντιμετωπιζόταν στο σπίτι με την κορτιζόνη την οποία ο οργανισμός του είχε πλέον συνηθίσει, αλλά χρειαζόταν αδρεναλίνη. Κάθε χρόνο είχαμε πολλές μέρες νοσηλείας. Αυτό είχε επηρεάσει την ψυχολογία του παιδιού και είχε αναστατώσει όλη την οικογένεια. Είχαμε επισκεφτεί όλες τις σχετικές ειδικότητες των ιατρών και είχαμε γίνει οι καλύτεροι πελάτες του φαρμακείου, αφού κάθε μήνα αγοράζαμε χωρίς υπερβολή μια σακούλα εισπνεόμενα και κορτιζόνη.

Το παιδί ζούσε στη γυάλα, αφού από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε καμία δραστηριότητα. Στους εσωτερικούς χώρους θα ήταν ο πρώτος που θα κολλούσε κάποια ίωση και στους εξωτερικούς χώρους αρρώσταινε λόγω της ευαισθησίας του στο κρύο και στον αέρα.

Farmaka-asthma-laryggitida.png

Στα πέντε του χρόνια μια λαρυγγίτιδα που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή μας έκανε να αναζητήσουμε άλλες μεθόδους θεραπείας. Μετά από δίμηνη νοσηλεία, αρχικά στην ΜΕΘ με όση ταλαιπωρία και αγωνία συνεπάγεται όλο αυτό, πήραμε εξιτήριο με μόνη οδηγία το πως θα χορηγούμε την αδρεναλίνη στο σπίτι και για παρηγοριά τα αποτελέσματα των στατιστικών. Το παιδί θα θεραπευόταν περίπου στα 12 χρόνια του, αφού είχε πάρει άπειρα εισπνεόμενα. Αυτό φυσικά εμάς δεν μας καθησύχαζε γιατί ενώ ήδη έπαιρνε μια σακούλα εισπνεόμενα, είδαμε το παιδί μας να χάνει τις αισθήσεις του και να καταλήγει στη ΜΕΘ από την έντονη δύσπνοια. Αυτή η εικόνα δεν έφευγε από το μυαλό μας και φυσικά τρέμαμε στην ιδέα του αν θα τα κατάφερνε στην επόμενη λαρυγγίτιδα. Ήταν μόνο πέντε χρονών και δεν ξέραμε αν θα φτάναμε στα πολυπόθητα 12 χρόνια του! Ήταν πραγματικά ένας εφιάλτης για εμάς, είχαμε χάσει τον ύπνο μας στο φόβο της λαρυγγίτιδας. Όμως και το παιδί ήταν πολύ φοβισμένο αφού είχε ζήσει την αίσθηση της ασφυξίας.

Τότε ήταν που μπήκε στην ζωή μας η Σουζάνα. Ο ρόλος της ήταν διπλός. Εκτός από τις πολύτιμες ιατρικές συμβουλές της, μας στήριξε και ψυχολογικά βοηθώντας μας να σταθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη ψυχραιμία τις κρίσεις λαρυγγίτιδας, οι οποίες με τον καιρό μειώνονταν και σε αριθμό αλλά και σε ένταση.

Το παιδί ακολούθησε ένα πρόγραμμα σωστής αλλά και υγιεινής διατροφής, έκανε βελονισμούς, ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπεία και κάθε φορά οι συμβουλές τις Σουζάνας μας εξέπλητταν ευχάριστα με τα αποτελέσματά τους! Εκπληκτικά ήταν τα αποτελέσματα με τις βεντούζες!!! Τις βεντούζες που έριχναν κάποτε οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας και εμείς οι νέες γενιές τις θεωρούσαμε ξεπερασμένες. Πραγματικά σε έντονο βήχα και φλέγματα, που λίγο πολύ όλα τα παιδιά παρουσιάζουν, αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσετε.

Αν και όπως αρχικά είπα ήμουν δύσπιστη σ’ αυτού του είδους τις θεραπείες, δεν δίστασα ποτέ να ακολουθήσω τα όσα μου έλεγε η Σουζάνα, αφού έβλεπα ότι όπου πραγματικά χρειαζόταν δεν απέκλειε και την κλασσική ιατρική. Με τις πολύτιμες συμβουλές της μας έμαθε να αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημα με τρόπους απλούς, ακίνδυνους και αποτελεσματικούς. Γίναμε και εμείς μικροί γιατροί για τα παιδιά μας, αφού μάθαμε να αναγνωρίζουμε το κάθε σύμπτωμα και να το προλαβαίνουμε πριν αυτό χειροτερέψει. Αλλά και όταν τα συμπτώματα χειροτέρευαν μάθαμε να αναγνωρίζουμε αν έπρεπε να ανησυχήσουμε ή όχι. Στην ουσία μας έμαθε να παρατηρούμε τα συμπτώματα αλλά και τον τρόπο που αντιδρούν κάθε φορά τα παιδιά μας.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ Σουζάνα που πάντα είσαι πρόθυμη να μας βοηθήσεις με τις πολύτιμες γνώσεις σου!

Με αγάπη και εκτίμηση Χριστίνα 

Η γνωριμία μας με την κ. Κέμπερ ήταν ένα δώρο για την οικογένεια μας!! Μετά από μια συνεχή αναζήτηση ενός παιδίατρου που να μην καταφεύγει με το παραμικρό στις αντιβιώσεις ή τα αντισταμινικά επιτέλους βρήκαμε μια γιατρό η οποία εκείνο που μας εντυπωσίασε αρχικά είναι ότι ο τρόπος που αντιμετώπιζε τα κατά καιρούς "προβλήματα"  με τα παιδιά μας θύμιζε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσαμε και εμείς και είχαμε ξεχάσει!! Με ενθουσίασε το γεγονός πως μας σύστηνε πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των ιώσεων (Εντριβή με βαλσαμολάδο, μπάνιο με θυμάρι και άλλα πολλά) και λειτουργούσε τόσο αποτελεσματικά!!! Εκείνο όμως το οποίο πραγματικά μας έχει βοηθήσει και μας βοήθησε και η ίδια να μάθουμε να εφαρμόζουμε είναι η μέθοδος με τις βεντούζες! Μια μέθοδος πραγματικά καταπληκτική και απαραίτητη σε οικογένειες με μικρά παιδιά! Και τόσο μα τόσο αποτελεσματική!!! Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που ήρθε στην ζωή μας!! 

- Ζαχαρούλα Τράικου, μαμά του Βαγγέλη και του Αλέξανδρου

BannerVLightGray (1).png
omoiopathitiki-gia-paidia.png

Οι γνώσεις που έχω αποκομίσει σα γονιός από τη Σουζάνα είναι τόσες πολλές που πλέον έχω να τη δω πάνω από ένα χρόνο! Και ναι, τα παιδια μου αρρωσταίνουν ενίοτε αλλά ξέρω πια τι πρέπει να κάνω. Πάντα με ηρεμία και χρησιμοποιώντας όλα όσα μου έχει  μάθει. Σε ευχαριστώ. Σα γιατρό, σαν άνθρωπο... 

- Φρόσω Καρδάση, μαμά της Σοφίας και της Ζωής

Είχα ακούσει για τη Σουζάννα Κέμπερ, ότι ήταν πολύ καλή γιατρός, αλλά… διαφορετική. Χωρίς άλλη εξήγηση. Με τον καιρό, κατάλαβα τι εννοούσαν:

  • Μου έμαθε πώς να είμαι ψύχραιμη, και να μη δίνω ως πρώτη κίνηση στα παιδιά μου φάρμακα. Αντιθέτως, μου εξήγησε πόσο σημαντικό ήταν να βοηθήσω τους νεαρούς μου να ξεπερνούν όσο το δυνατό μόνοι τους τις αρρώστιες, ούτως ώστε να χτίζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Και με ποιους τρόπους μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, χωρίς να γεμίζουμε με επεξεργασμένες χημικές ουσίες/αντιβιώσεις τα παιδιά μας (εκτός αν είναι πραγματικά ανάγκη).
  • Με έφερε σε επαφή με ιατρικές πρακτικές που άλλοτε θα χλεύαζα, αλλά που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, στα παιδιά μου, να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Κάποτε ο μικρός μου ο γιος αρρώστησε με πυρετό, και τη ρώτησα τι να κάνω. Αυτό ήταν η αφορμή για να γνωρίσω τη θεραπεία μέσω των βεντουζών, μια πρακτική που εφάρμοζαν ενδεχομένως οι γιαγιάδες μας, και ίσως σήμερα να την κοροϊδεύουμε. Χρησιμοποίησε λοιπόν στο γιο μου τις βεντούζες, και σε ελάχιστο χρόνο ο μικρός είχε ξεπεράσει το πρόβλημα, έτσι απλά, χωρίς φάρμακα! Ούτε εγώ η ίδια δεν το πίστευα! Για του λόγου το αληθές, αγόρασα κι εγώ βεντούζες και, αφού μου έδειξε πώς να τις χρησιμοποιώ, εφάρμοσα την πρακτική στα παιδιά μου πολλές φορές, πάντα με το ίδιο επιτυχές αποτέλεσμα! Να είναι λέτε τυχαίο που και μεγάλοι αθλητές σήμερα, ακολουθούν ανάλογες πρακτικές;

Αφροδίτη Λουκαΐδου, μαμά του Άγγελου και του Ανδρέα

BannerVLightGray (1).png

Μια εκπληκτική επιστήμονας που δίνει πάντα τις πιο απλές λύσεις βασιζόμενη στη φύση και τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού χωρίς να καταφεύγει  πάντα στην εύκολη λύση των χημικών φαρμάκων χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ένας ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος που σε αφοπλίζει με την ειλικρίνεια και την απλότητα της, που έχει βασικό σκοπό εκτός από την υγεία του παιδιού, την εκπαίδευση των γονιών ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν μόνοι τους και με αυτοπεποίθηση,  τα μικροπροβλήματα υγείας χωρίς πανικό.

Με τις συμβουλές τις περί ομοιοπαθητικής και την μαγική της κασετίνα σκευασμάτων, έχω βοηθηθεί αμέτρητες φορές και ιδιαίτερα σε διακοπές που η πρόσβαση σε γιατρό και φαρμακείο δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένω το βιβλίο της για την ομοιοπαθητική και είμαι σίγουρη ότι θα το κουβαλάω μαζί μου σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο μου ταξίδι μαζί με τα μαγικά χαπάκια της κας Σουζάννα , όπως λένε και οι κόρες μου.

Γιατρέ μου , σ ευχαριστούμε!

Εύη Βελενιώτη, μαμά της Χρυσάνθης και της Δανάης

Πυρετικοι σπασμοι χωρις αγχος
 

Η Σουζάνα δεν είναι απλά μια παιδίατρος που συνταγογραφεί φάρμακα και κάνει εμβόλια.Είναι δασκάλα για τους γονείς.Τους θωρακίζει με ψυχραιμία και  γνώσεις ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν κάθε κατάσταση.

Όταν ο γιος μου έπαθε το πρώτο επεισόδιο πυρετικών σπασμών ήμουν πολύ ψύχραιμη να το αντιμετωπίσω καθώς είχε φροντίσει να με ενημερώσει πολύ καλά όταν έμαθε οτι υπάρχει κληρονομικότητα!

Eλαχιστοποιεί την χρήση φαρμάκων στα απολύτως απαραίτητα προτείνοντας φυσικούς τρόπους. Όσα με έχει μάθει τα εφαρμόζω στα παιδιά μου αλλά  ακόμα και στον εαυτό μου με πολύ καλά αποτελέσματα!

Η Σουζάνα είναι από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, την ευχαριστώ και της έυχομαι ότι καλύτερο!!

Μαρία Παπαγεωργίου, μαμά του Κωνσταντίνου και του Μικρούλη

BannerVLightGray (1).png

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεπεράσεις κάποιες ιώσεις χωρίς να καταφύγεις σε αντιβίωση ή κορτιζόνη. Η Δρ. Κέμπερ με βοήθησε να το δω αυτό. Χάρις στις συμβουλές της, τα φάρμακα μένουν κλειδωμένα στα ντουλάπια για πολύ καιρό. Επιπλέον, εγώ είμαι πλέον πιο ψύχραιμη και αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά, χωρίς πανικό και κυρίως χωρίς περιττές φαρμακευτικές ουσίες, μόνο με βότανα και σωστή διατροφή. 

- Πέγκυ Βαζαίου, μαμά της Βασιλικής και της Στέλλας

Πυρετικοι σπασμοι χωρις αγχος
Brogxitida-xoris-kortizoni
 

Γνωρίσαμε την κυρία Σουζάννα ως δύο αγχωμένοι νέοι γονείς με ένα νεογέννητο που μόλις είχαν πάρει στο σπίτι, μηδενικές σχεδόν γνώσεις επί του θέματος και ένα σωρό συμβουλές που έρχονταν από παντού και τις περισσότερες φορές αναιρούσαν η μία την άλλη. Από εκείνη την πρώτη συνάντηση και όσο περνούσε ο καιρός, η στάση μας απέναντι σε όλο αυτό το άγνωστο ταξίδι της ανατροφής του παιδιού άλλαξε, γεμίσαμε σιγουριά και αυτοπεποίθηση, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία οποιαδήποτε δυσκολία έρχεται στο δρόμο μας σε σχέση με την υγεία του παιδιού και την ανάπτυξή του γενικότερα.

Ο Τάσος μας εξελίχθηκε σε ένα υγιές αγόρι που σε λίγο κλείνει τα δύο και παρόλο που αντιμετωπίζει συχνές βρογχίτιδες, με τη βοήθεια της κυρίας Σουζάννας, αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση με εναλλακτικές μεθόδους που έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την καθαρά φαρμακευτική αντιμετώπιση και σίγουρα πιο μακροπρόθεσμα.

Εκτός, βέβαια, από αυτό, με τη βοήθειά της και παρόλο που δε γίνεται να είναι πια η παιδίατρος του Τάσου, αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη οδοντοφυΐα με ομοιοπαθητική, βελτιώσαμε τη διατροφή μας ως οικογένεια και λύσαμε ακόμα και το δύσκολο πρόβλημα του ύπνου του παιδιού.

Κλείνοντας, το σημαντικότερο που αποκομίσαμε από την επαφή μας με τη γιατρό είναι η πεποίθηση πως το παιδί είναι δική μας ευθύνη και πρέπει να αξιολογούμε και να κρίνουμε οτιδήποτε μας προτείνουν με γνώμονα την καλύτερη υγεία και ανάπτυξη του και φυσικά με το τι ταιριάζει στη δική μας οικογένεια.

Η κυρία Σουζάννα ήταν και είναι πολύτιμη σύμμαχός μας στο μεγάλωμα του Τάσου και σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς για εμάς!

- Δήμητρα Καλαϊτζή, η μαμά του Τάσου

BannerVLightGray (1).png