Cart 0
DrSusannaR500JPG.jpg

Και ποια είμαι εγώ; Με λένε Σουζάννα Kemper-Μαργαρίτη και εργάζομαι στη Ζυρίχη σαν ολιστική παιδίατρος. Δουλεύω εδώ και 20 χρόνια με παιδιά και προτιμώ τον συνδυασμό κλασικής και εναλλακτικής Παιδιατρικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις φυσικές θεραπείες.

Μαθαίνω στο ιατρείο τους γονείς πώς να αξιολογούν και να θεραπεύουν ήρεμα μόνοι τους τα παιδιά τους χρησιμοποιώντας κυρίως φυσικές μεθόδους - αποφεύγοντας πολύ συχνά και την επίσκεψη στο γιατρό, και τσάντες ολόκληρες με αντιβιοτικά και κορτιζόνες!

Τα online μαθήματα «γεννήθηκαν» λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που είχε η ιστοσελίδα - είναι ένα απόσταγμα όλων όσων διδάσκω στο ιατρείο όταν με ρωτούν οι γονείς «Και πώς θα ξέρω τί να κάνω όταν….» 🙂

Διαβάστε τι έγραψαν οι
μαθητές μου 😊,
για τους οποίους είμαι υπέρ-περήφανη!

Bhxas-fysikes-therapeies-xoris-farmaka.jpg

- Αγγελική Μ., δύο παιδιά, 5 και 8.5 ετών

«Με ενθουσίασαν περισσότερο το μάθημα της ενισχυτικής διατροφής, του βήχα γιατί έχω "καημό" και της ωτίτιδας. Επίσης ενθουσιάστηκα με τους μη φαρμακευτικούς τρόπους αντιμετώπισης τόσο πολύ (π.χ. κάλτσα, λάχανο, ποδόλουτρο) που... σχεδόν ανυπομονώ να τους δοκιμάσω. Τα μαθήματα σου ήταν υπέροχα και έχεις μοναδικό τρόπο να τα μεταδίδεις! Σε ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ. Θα σου στείλω νέα - με τα οικογενειακά κατορθώματά μας!»

Sxoli-goneon-online-mathimata-paidikis-ygeias

- Δήμητρα Κ., μητέρα ενός παιδιού 2.5ετών

«Πριν ξεκινήσω τα μαθήματα με απασχολούσε πολύ η δυσκολία που αντιμετώπιζε στην ανάρρωση. Του έπαιρνε πάρα πολλές μέρες και συνήθως όλα κατέληγαν σε άσχημη βρογχιτιδα. Είμαι πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου για την αντιμετώπιση όλων των συνηθισμενων παιδικών ασθενειών, έχω αλλάξει ριζικά τον τρόπο σκέψης μου για τις ασθένειες (πόσο μεγάλη σημασία έχει πραγματικά η ψυχολογία μας!) και είμαι πια πολύ πιο οργανωμένη για αυτά που θα προκύψουν. Η στάση μου απέναντι στις παιδικές αρρώστιες κ την ίαση έχει αλλάξει ριζικά. Εφάρμοσα ήδη πολλά από τα μαθήματα στην πρώτη ίωση και η ανάρρωση ήταν 100 φορές ευκολότερη από την προηγούμενη χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!»

Pyretos-sta-paidia-fysikes-therapeies

- Αναστασία, 1 παιδάκι 2 ετών

«Μου έκανε εντύπωση η γλυκύτητα της φωνής σας κι η διάθεσή σας να μπείτε στον κόπο να μας προσφέρετε όλες αυτές τις πολύτιμες γνώσεις, στην ουσία δωρεάν! Το κόστος ήταν πραγματικά μηδαμινό! Είναι επίσης άξιο επαίνου το ότι παρουσιάσατε όλη αυτή την ύλη τόσο απλά και μεθοδικά, δίνοντάς μας τόσες γνώσεις με διασκεδαστικό και "εύπεπτο" τρόπο. Μου έκανε εντύπωση που γράφατε συχνά και στο τέλος, ότι μας κουράσατε, το ότι κάποια μαθήματα που ακολουθούν είναι δύσκολα, κτλ...προσωπικά δεν αισθάνθηκα καθόλου κούραση, ούτε βρήκα κάποια δυσκολία σε όλα όσα γράφατε...ίσα ίσα ανυπομονούσα για το πότε θα έρθει το επόμενο μέηλ με τις νέες πληροφορίες και τον υπέροχο, σοφό και διασκεδαστικό τρόπο γραφής σας!»

- Αθανασία, 1 παιδί 6 ετών

«Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά γιατί είναι η πρώτη φορά που κάποιος γιατρός προσφέρει τόσο οργανωμένη γνώση και εμπειρία με στόχο την μείωση των φαρμάκων. Οι περισσότεροι γιατροί μέχρι στιγμής πρόσφεραν στο παιδί μου φάρμακα με μεγάλη ευκολία και ήξερα ότι αυτό είναι λάθος. Τα μαθήματα έδειξαν ποιος είναι ο σωστός τρόπος! Τώρα θα μπορώ να έχω έτοιμο ένα 'οπλοστάσιο' ώστε να αντιμετωπίζω την κάθε ασθένεια πιο προετοιμασμένη και με λιγότερο άγχος. Τα μαθήματα αυτά είναι πολύτιμα σε αγχωμένους και άπειρους γονείς. Αν είχα αυτή τη γνώση πριν από 4 χρόνια σίγουρα η ζωή μου θα ήταν πιο ήρεμη και εγώ πιο χαρούμενη!»

BannerVLightGray (1).png

Σε 14 Μαθήματα θα μάθεις:

🙂 Πώς να συμπεριφέρεσαι και να σκέφτεσαι όταν φροντίζεις το άρρωστο παιδί σου, ώστε να του

 • μεταδίδεις ηρεμία και ασφάλεια

 • να χρειάζεσαι λιγότερο τον γιατρό και να

 • βελτιώνεις τη συνεργασία του παιδιού!

🤓 Πώς να αξιολογείς σωστά έναν πυρετό και άλλα βασικά παιδιατρικά συμπτώματα και να ξέρεις αν πρέπει να δεις τον επαγγελματία ή όχι.

🌿Τι πρέπει να έχεις πάντα στο σπίτι για να αντιμετωπίζεις με φυσικό τρόπο τις ασθένειες του χειμώνα, ώστε να μειώνεις τη χημική επιβάρυνση και να μην ξεκινάει το παιδί τη θεραπεία με καθυστέρηση και περιττά βαριά φάρμακα.

❣️Πώς αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο τις βασικές ασθένειες και τι πρέπει να προσέχεις στη φάση της ανάρρωσης (εδώ ειδικά σχεδόν όλοι οι γονείς κάνουν σημαντικά λάθη) ώστε να φεύγουν πιο γρήγορα οι αρρώστιες, βοηθώντας το παιδί σου να δυναμώνει αντί να εξασθενεί με κάθε ίωση που περνάει!

😦 Πώς να αποφεύγεις επικίνδυνες επιπλοκές, ώστε να υποφέρει λιγότερο το παιδί σου, να μην χρειάζεται περιττά βαριά φάρμακα και …το νοσοκομείο!

Και άλλα πολλά…

 
 
Online-mathimata-goneon-gia-therapeies-paidion.jpg

(το κουμπί θα είναι ενεργό όσο είναι ανοικτές οι εγγραφές)

Fysikes-therapeies-sxoli-goneon.jpg

Θα αποφοιτήσεις 🎓 και θα ξέρεις *ακριβώς* τι να κάνεις αν το παιδί σου έχει:

 • Πυρετό

 • Γρίπη/Ίωση

 • Βήχα

 • Μύξες και φλέγματα

 • Γαστρεντερίτιδα

 • Ωτίτιδα

 • Πονόλαιμο

 • Οξεία αμυγδαλίτιδα

 • και άλλα, όπως π.χ. πονόκοιλο, ιδιαιτερότητες πολύ μικρών παιδιών και βρεφών…

Θα μάθεις επίσης πώς να ξεχωρίζεις τα αληθινά επείγοντα σημάδια (που ανησυχούν και τον παιδίατρο), πώς να φροντίζεις για μια πιο γρήγορη και σωστή Ανάρρωση, και πότε πρέπει πραγματικά να πάτε στο γιατρό!

BannerVLightGray (1).png

Σειρά μαθημάτων παιδικής υγείας για γονείς που θέλουν να ξεφύγουν από περιττά άγχη, ανησυχίες, φάρμακα και έξοδα!

 
Mathimata-gia-goneis-paidiki-ygeia-fysikes-therapeies.png
 

Οι εγγραφές είναι κλειστές προς το παρόν.

Αμέσως μόλις εγγραφείς, θα λάβεις:

 • Ένα email καλωσορίσματος με απλές τεχνικές οδηγίες για την πρόσβαση στα μαθήματα.

 • Άμεση πρόσβαση στα μαθήματα: έτσι θα κατανοήσεις πολύ απλά τις βασικές παιδικές ασθένειες, πώς θα αξιολογείς τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνεις. Μετά το πέρας των μαθημάτων, θα γνωρίζεις πώς να λειτουργήσεις σε περίπτωση πυρετού, βήχα, φλέγματος, πόνου στο αυτί ή στην κοιλιά, γαστρεντερίτιδας, γενικότερου κοιλιακού πόνου κ.ά.

 • Ξεχωριστά μαθήματα για τη νοοτροπία και συμπεριφορά ένος αποτελεσματικού γονέα, για την ανάρρωση και για το πώς ανιχνεύεις επικίνδυνα συμπτώματα.

 • Σε κάθε μάθημα ένα μικρό βιντεάκι που σε βοηθά ένα βηματάκι παραπέρα στην κατανόηση και στον προσανατολισμό.

 • Απαντήσεις στις απορίες σου, και ενδεχομένως και σε απορίες άλλων μαθητών (που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί ακόμη αλλά που νομίζω πως αξίζει να σκεφτείς).

Countdown - Gold.jpg

Και άλλοι απόφοιτοι με …δικά τους λόγια:

Mathimata-goneon-otitida-epeigonta-peristatika.jpg

- Μαρια Παυλιδη, 3 παιδακια 8, 6 και 2 ετων

«Πιστεύω πως τα μαθήματα ταιριάζουν σε γονείς αγχωμένους, αλλα κυριως σε γονεις που δεν εχουν θεοποιησει την μοντερνα ιατρικη - φαρμακευτικη και διατεθειμένους να κανουν πολλα για να γινει γρηγορα καλα το παιδι τους (πιστεψε με γνωριζω πολλους που δε θα ειχαν καμια διαθεση να κανουν ουτε τα μισα από τα παραπανω...νοοτροπια του " δωσε μια αντιβιωση να ξεμπερδευεις'!!!). Με ενθουσίασε το μάθημα για την ωτιτιδα που θεραπευεται χωρις αντιβιωση, το μαθημα του συναγερμου, η συστροφη ορχεος(!!), το strep test, τα μωβ σημαδακια- πετεχειες!!!τα φυτικα σιροπακια που τα αγορασα όλα και κανουν θαυματα(!!). Σουζαννα σε ευγνωμονω!!! Προσωπικα θα ηθελα να συμμετάσχω και σε άλλη σειρα μαθηματων. Ηδη περασανε μια ιωση με συναχι και βηχα αρκετο και τα τρια μου παιδακια, ηταν περδικια σε 3 μερες!! (πρωτοφανες!!)»

Fysikes-therapeies-omoiopathitiki-paidia

- Ανδριάνα, 1 παιδάκι 26 μηνών


«Πριν τα μαθήματα με απασχολούσε πιο πολύ το άγχος μου μήπως έχει κατι σοβαρό. Ήδη με έχουν βοηθήσει παρα πολυ διότι ενώ κάναμε τα μαθηματα μου αρρωστησε και θελω να σας πω οτι ηταν η πρωτη φορα που δεν την πηγα στο γιατρο

Mama-frontida-paidi-arrosto

- Βίκυ, 1 παιδί 5 ετών

«Τα θέματα που με απασχολούσαν ήταν: Βήχας, πυρετός, ωτιτιδες. Νιώθω πιο σίγουρη να αξιολογήσω και να βοηθήσω με φυσικούς τρόπους το παιδί μου στο σπίτι… Απεχθάνομαι τα αντιβιοτικα. Τώρα αισθάνομαι μια απίστευτη ηρεμία και μια μοναδική δυναμη.. Πραγματικά ήσουν αυτό που ακριβώς έψαχνα... Πιστεύω πως τα μαθήματα ταιριάζουν σε όλους τους γονείς.. Ίσως λίγο περισσότερο στους νέους γονείς.. Μακάρι να σε ήξερα όταν ήταν 1,5 έτους η κόρη μου κ πήγε πρώτη φορά σχολείο ( φαντάζεσαι πόσο συχνά αρρώσταινε).»

BannerVLightGray (1).png

Συχνές ερωτήσεις

+ Πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα;

Τα συνολικά δίδακτρα για το «Ο Θεράπων Γονέας 101» είναι 59€, και καταβάλλονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

+ Θέλω να μάθω και βεντούζες, υπάρχει κάποια έκπτωση;

Ναι, αν εγγραφείτε και στις δύο σειρές μαθημάτων (101+201) μαζί, τα δίδακτρα είναι συνολικά μόνο 97€ αντί 118€. Ακόμη και αν τα μαθήματα εμπλουτιστούν ή βελτιωθούν ή ακριβύνουν στο μέλλον, άπαξ και έχετε εγγραφεί θα έχετε πάντα αυτόματη πρόσβαση στην πιο επίκαιρη βερσιόν χωρίς να πληρώσετε κάτι επιπλέον.

+ Πού διδάσκονται τα μαθήματα; Και αν δεν έχω χρόνο;

Τα μαθήματα παρκολουθούνται στο σπίτι σου: Έχεις πρόσβαση online στη σελίδα των μαθημάτων, μερικοί γονείς τα παρακολουθούν στο κινητό! Δεν χρειάζεται να οδηγήσεις, να παρκάρεις, ή να βρεις κάποιον να κρατήσει το παιδί. Ούτως ή άλλως, ακόμη και όταν είμαι στην Ελλάδα, είμαι κοντά σε ελάχιστους γονείς. Μπορείς να διαβάσεις και να ξαναδιαβάσεις με την ησυχία σου το μάθημα, και συστήνω να το εκτυπώσεις για να βρεις γρήγορα τις πληροφορίες όταν θα τις χρειαστείς (π.χ. το παιδί κάνει 6 εμετούς απανωτά).

Το κάθε μάθημα περιλαμβάνει και ένα μικρό βιντεάκι δικό μου, το οποίο δεν περιέχει «διδακτική» ύλη αλλά βοηθά στην κατανόηση και στον προσανατολισμό σου.

+ Πώς ξέρω αν θα λειτουργήσει το σύστημά σας για το παιδί μου;

Πρεσβεύω και διδάσκω έναν απλό συνδυασμό φυσικής και συμβατικής Ιατρικής, με τρόπο που μπορεί να μάθει ο καθένας. Εδώ και χρόνια εξηγώ τις έννοιες και τις ασθένειες με αυτόν τον τρόπο στους γονείς, οι οποίοι με τη σειρά τους κατανοούν και εφαρμόζουν στο σπίτι. Αν σε ενδιαφέρει τι είπαν άλλοι γονείς-μαθητές, διάβασε τί έγραψαν λίγο πιο πάνω σε αυτή τη σελίδα!

+ Αν δεν καταλαβαίνω κάτι, ή έχω απορίες, τί γίνεται;

Μπορείς να στείλεις απορίες και ερωτήσεις οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, κάτω από το μάθημα υπάρχει χώρος για σχόλια και απορίες. Έτσι μπορώ να ξεχωρίσω τις απορίες από τα άλλα μηνύματα που λαμβάνω και να τους δώσω χρονική προτεραιότητα.

+ Μα πώς θα μάθω αυτά τα πράγματα online; Δεν θα είσαι ΕΔΩ για να δεις το παιδί μου!!?

Έχεις απόλυτο δίκιο - οι γονείς-μαθητές ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου και αρκετοί είναι σε άλλες χώρες του κόσμου. Βεβαίως δεν μπορώ να είμαι εκεί και να βλέπω το κάθε παιδί αλλά ο γονιός - δηλαδή ΕΣΥ - είναι εκεί με το παιδί του πάντα! Με τα μαθήματα ενημερώνεσαι και ενδυναμώνεσαι ΕΣΥ για όλα τα βασικά που διδάσκω στους γονείς στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση παιδικών ασθενειών και συμπτωμάτων.

Απαραίτητο μέρος αυτού είναι ΚΑΙ η κατανόηση των ανησυχητικών/ επικίνδυνων στοιχείων που απαιτούν να δεις επαγγελματία.

+ Θέλω να μάθω Ομοιοπαθητική για τα παιδιά μου. Συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα;

«Ο Θεράπων Γονέας 101» είναι η βασική σειρά μαθημάτων που προσφέρω: καλύπτει απαραίτητες γνώσεις-πυλώνες και σας εισάγει στον τρόπο σκέψης που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τις παιδικές αρρώστιες με φυσικές μεθόδους, αποφεύγοντας περιττά βαριά φάρμακα.

Μέσα στα μαθήματα αναφέρονται βασικά ομοιοπαθητικά σκευάσματα αλλά καλύπτονται και η διατροφή, ο τρόπος ζωής, βότανα-ροφήματα και άλλες φυσικές μέθοδοι σαν τις βεντούζες. Για τους αποφοίτους του «Ο Θεράπων Γονέας» που θέλουν να εμβαθύνουν παραπέρα, θα προσφέρω στο μέλλον πιο προχωρημένες σειρές μαθημάτων.

Οι περισσότεροι απόφοιτοι ζήτησαν μαθήματα για βεντούζες, που τρέχουν από τον Σεπτέμβριο του 2019, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις σε αυτή τη σελίδα.

Οι εγγραφές είναι κλειστές προς το παρόν.

(το κουμπί θα είναι ενεργό όσο είναι ανοικτές οι εγγραφές)

Countdown - Gold.jpg