Τι είναι το μικροβίωμά μας - και γιατί να με νοιάζει εμένα;
Το παιδί μου έχει αλλεργίες - υπάρχει και πιο …φυσική θεραπεία;
Τι πρέπει να ξέρω για τους πυρετικούς σπασμούς;
Το μωρό μου έχει πυρετό!

Πρόσφατα έλαβα το εξής μήνυμα από μια έξυπνη μαμά: «Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας στο άρθρο για τον πυρετό σας ευχαριστούμε πολύ ... έμενα είχε αρρωστήσει πριν λίγες μέρες το μωρό (8μηνων) είχε πυρετό τρεις μέρες και μετά του χορηγήσαμε αναγκαστικά αντιβίωση να αναφέρω ότι θηλαζει αποκλειστικά και ήταν δύσκολα να δώσουμε κάτι άλλο σε υγρό δεν έπινε τίποτα ούτε γάλα σχεδόν 3 μέρες τι θα προτείνατε σ αυτήν την περίπτωση?». Βρίσκω πως αυτή η ερώτηση είναι πραγματικά πολύ, πολύ καλή.

Read More
Τί ΤΡΩΜΕ για Ισχυρό Ανοσοποιητικό

Δηλαδή Γιατρέ, ΤΙ πρέπει να τρώμε για να να δυναμώσει το ανοσοποιητικό των παιδιών;; Να μια καλή ερώτηση, δεν νομίζετε; Υποδηλώνει μια απόφαση του γονιού να κάνει κάτι ενεργητικά για να ενισχύσει το παιδί του! Τέτοια πράγματα τα χειροκροτώ με χέρια και με πόδια, γελάστε ελεύθερα!

Read More
Το ψωμί του παιδιού... σίγουρα;;

Σε όλους μας αρέσει το ψωμί. Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή χωρίς ψωμί και τα παιδιά μας θα μπορούσαν να μασουλάνε ψωμί πολλές φορές τη μέρα. Παρ΄ όλα αυτά, θέλουμε να τρώμε υγιεινά και γι' αυτό με ρωτούν ξανά και ξανά στο ιατρείο, τί γνώμη έχω για το ψωμί;

Read More
5 Φυσικές Θεραπείες για τον Πυρετό στα παιδιά

Το πιο σύνηθες τηλεφώνημα που δέχομαι από γονείς ξεκινά με το κλασικό «Ο Μικρός έχει (συμπληρώστε εδώ το νούμερο) πυρετό. Έχω δώσει Depon, τί άλλο μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω τον πυρετό;;;».

Read More