Cart 0

Nα σου συστήσω και την Αφροδίτη!

Iremi-mitera-frontizei-paidi.jpg

Η Έλενα και η Αφροδίτη γνωρίζονται από τη δουλειά, αν και δεν δουλεύουν στο ίδιο γραφείο. Μιλάνε μερικές φορές για τα παιδιά τους, που είναι σχεδόν συνομήλικα - ο γιος της Αφροδίτης ο Αλέξανδρος είναι 3 1/2, λίγο μικρότερος απ' τον Κωνσταντίνο.

Αυτό που κάνει εντύπωση στην Έλενα είναι πως η Αφροδίτη δεν δείχνει ποτέ αγχωμένη ή στρεσαρισμένη όταν αρρωσταίνει ο γιος της. Πηγαίνουν μεν στον ίδιο παιδίατρο, αλλά η Αφροδίτη πάει πολύ πιο σπάνια και συχνά τα φέρνει βόλτα με «το δικό της τρόπο».

Παράδειγμα: ο Κωνσταντίνος της Έλενας έκανε δύο ωτίτιδες τον περασμένο χειμώνα, και πήρε και τις δύο φορές αντιβίωση.

Η Αφροδίτη, από την άλλη, δεν έχει δώσει ποτέ αντιβίωση στο γιο της για ωτίτιδα - πάντα φαίνεται να τα καταφέρνει με παυσίπονα, φυτικά σιρόπια, ροφήματα, κάτι επιθέματα που φτιάχνει και ένα λαδάκι που αγόρασε από το amazon.

Βλέπει και έναν ομοιοπαθητικό που και που, και λέει στην Έλενα πως ενδιαφέρεται πολύ για την υγεία, διαβάζει πολύ και ενημερώνεται, επισκέφτηκε κάποια σεμινάρια και έμαθε να «τα καταφέρνει».


Παράδειγμα:

Όταν ένα απ΄τα παιδιά της Έλενας αρρωσταίνει Πέμπτη, η πρώτη της σκέψη είναι «Πωπω, 😨πρέπει να το πάω στον παιδίατρο πριν το ΣΚ για να μην τρέχουμε σε κανένα νοσοκομείο...» και σηκώνει το τηλέφωνο να κλείσει ένα γρήγορο ραντεβού.

Σε αντίστοιχη περίπτωση η Αφροδίτη σηκώνει τους ώμους, χαμογελάει 😇και λέει «Ε, πάλι καλά, κοντεύει Σαββατοκύριακο οπότε θα μπορέσω να τον στρώσω μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, να μην λείψει πολύ από το σταθμό».

Αυτό που η Αφροδίτη σίγουρα ΔΕΝ κάνει είναι να σκοτώνεται συνέχεια πηγαίνοντας από τον έναν γιατρό στον άλλο ψάχνοντας μια λύση.

Πώς να το κάνουμε... τό' χει η κοπέλα.

Ξέρει τι να κάνει.

Φυσικά πάει και εκείνη ενίοτε τον Αλέξανδρο στον παιδίατρο όταν της παρα-φαίνεται άρρωστος ο μικρός, ή άλλες φορές για να τσεκάρει πως όλα είναι ακόμη εντάξει. Επισκέπτεται και τον ομοιοπαθητικό της, αλλά δεν φαίνεται να χρειάζεται πάντα τη συμβουλή τους για τον κάθε πυρετό ή βήχα. 😌

Και οπωσδήποτε περνάει πολύ, πολύ λιγότερο χρόνο (και φυσικά χρήματα) σε γιατρούς και φαρμακεία.

Δεν έχει το στρες και τα άγχη της Έλενας και επειδή τρέχει λιγότερο, οι μέρες της είναι πολύ πιο χαλαρές και ξεκούραστες.

Και το καλύτερο: κάπως τα κατάφερε να τα βρει με την πεθερά της και ηρεμούν και οι δύο μαζί τον Δημήτρη όταν αγχώνεται για τους πυρετούς του μικρού. Παλιότερα είχαν σαφώς περισσότερες διαφορές (και διαφωνούσαν όπως διαφωνεί η Έλενα με την πεθερά της τώρα), αλλά η Αφροδίτη καθιέρωσε τα «γιατροσόφια» της και έπεισε τις γιαγιάδες να την υποστηρίζουν και να την βοηθούν.

Διαφωνούν ακόμα κάποιες φορές, αλλά και η πεθερά της σέβεται πλέον την Αφροδίτη και αντιμετωπίζει θετικά τον τρόπο σκέψης της.

Και ιδού 😮, ο μικρός Αλέξανδρος πράγματι αρρωσταίνει λιγότερο από τον Κωνσταντίνο, δεν παίρνει τόσα φάρμακα και δεν κρατούν τόσο οι αρρώστιες του.


Όπως μάλλον θα κατάλαβες μέχρι τώρα, η Έλενα και η Αφροδίτη δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Αντιπροσωπεύουν όμως τέλεια τις μαμάδες που βλέπω συνέχεια στο ιατρείο, τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των παιδικών προβλημάτων υγείας.

Αν και οι δύο είναι νέες μαμάδες και έχουν πολλά κοινά, η καθημερινή τους συμπεριφορά στο θέμα της παιδικής ασθένειας και υγείας διαφέρει ριζικά, και μαζί και το αποτέλεσμα που πετυχαίνουν.

Τα καλά νέα είναι, δεν είναι ανάγκη η Έλενα να μείνει πάντα...«Έλενα».

Έχει φτάσει σε ένα σημείο που έχει κουραστεί πολύ με το πώς χειρίζεται την υγεία του γιου της και έχει συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα δεν αντανακλούν τον κόπο 😣και το χρόνο που καταβάλλει.

Θέλει πολύ να αποκτήσει την ηρεμία, τη γνώση και τον προσανατολισμό της Αφροδίτης - αυτό το χαλαρό «Ναι καλέ, ξέρω τι θα κάνω για αυτόν το χάλια βήχα/πυρετό 4 ημερών/βρωμερή διάρροια».

Ειδικά τώρα, που και η μικρή Βασιλική θα ξεκινήσει στο σταθμό, πράγμα που κάνει την Έλενα να ιδρώνει και μόνο που το σκέφτεται.


Με τα μαθήματα «Ο Θεράπων Γονέας 101 🌟🎓🌿» βοηθάω τις «Έλενες» να ...γίνουν σαν τις «Αφροδίτες».

Με 14 email-μαθήματα σε 4 εβδομάδες θα μάθεις:

🔶 Πώς να αξιολογείς και να αντιμετωπίζεις καθημερινές ασθένειες του παιδιού σου ώστε να

  • μην αγχώνεσαι όταν αρρωσταίνει το παιδί

  • αποφεύγεις περιττές επισκέψεις στο γιατρό και υπερβολικά πολλά φάρμακα και

  • να εξοικονομήσεις χρήματα!

🔶 Εύκολες και πρακτικές φυσικές θεραπείες για παιδιά, που θα μειώσουν τη χημική επιβάρυνση του παιδιού σου και θα ενισχύσουν τη φυσική του ανοσότητα απέναντι στις αρρώστιες

🔶 Πώς να αποφεύγεις επιπλοκές, ώστε να υποφέρει λιγότερο το παιδί σου και να μην χρειάζεται περιττά βαριά φάρμακα και τα … Επείγοντα του νοσοκομείου!

🔶 Ποια συμπτώματα είναι επικίνδυνα και πρέπει να χτυπούν το συναγερμό και ποια όχι,

🔶 και άλλα πολλά ...😊

Τα δίδακτρα για όλα τα μαθήματα μαζί είναι 47€ - δηλαδή λιγότερα απ' όσα θα έδινες για ένα μισάωρο ραντεβού μαζί μου στο ιατρείο. 🙂

Περισσότερες πληροφορίες (διάρκεια, περιεχόμενο, δίδακτρα, σχόλια αποφοίτων) και εγγραφή στα online μαθήματα γονέων εδώ.


Αλλά…. μήπως είναι απλά ιδιαίτερα γερός ο μικρός Αλέξανδρος, ή σούπερ-ζεν και σαΐνι η Αφροδίτη;;

Αν και της Έλενας έτσι της φαίνεται, η Αφροδίτη δεν ήταν τόσο ήρεμη και οργανωμένη από ...γεννησιμιού της. Όταν ο μικρός της ήταν κάτω του έτους και αρρώσταινε τις πρώτες φορές, η Αφροδίτη έμοιαζε πολύ με την Έλενα - αγχωνόταν, δυσκολευόταν να αποφασίσει τι να κάνει και ποιον να ακούσει, έψαχνε άρθρα και τα social media για συμβουλές και γνώμες ... όλα τα έκανε.

Οι περισσότεροι γονείς ξεκινούν στη θέση της Έλενας και, ας λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους, όλα κάποτε μαθαίνονται. Κανείς δεν τα ξέρει από πριν, ούτε ο παιδίατρος τα ήξερε πάντα! Ακόμη και η σωστή αντιμετώπιση των ασθενειών του παιδιού και η καλλιέργεια ισχυρής υγείας είναι δεξιότητες που διδάσκονται και μαθαίνονται.

ΑΛΛΑ - τη σήμερον ημέρα έχει κανείς την αίσθηση πως υπάρχουν ατέλειωτοι τρόποι να χειριστεί κανείς, π.χ., ένα βήχα:

  • Μην κάνεις τίποτα, δεν είναι τίποτα, θα περάσει, ή

  • Βάζε ορό στη μύτη και δίνε Atarax για να περάσει, ή

  • Φέρ'το ξανά σε τρεις μέρες αν βήχει ακόμη, ή

  • Η καλή διατροφή μόνη της θα στρώσει τα πάντα, ή

  • Οπωσδήποτε κάνε ομοιοπαθητική με το παιδί, ή

  • Δώσε Aerolin και Flixotide, αν δεν φτιάξει και Soldesanil, ή και...

  • Δώσε καλύτερα νωρίς-νωρίς το αντιβιοτικό, γιατί να ταλαιπωρηθεί το παιδί πρώτα αν θα το πάρει ούτως ή άλλως; (αυτό ακούγεται δυστυχώς συχνά - μακροπρόθεσμα είναι αυτά τα παιδιά που είναι συνεχώς στο ιατρείο με το επόμενο πρόβλημα)

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει πάντα μέση οδός, μια πιο μετριοπαθής αντιμετώπιση που δεν απορρίπτει καμία μέθοδο αλλά συνδυάζει το συμβατικό με το φυσικό με τρόπο ιδανικό για τα παιδιά μας:

Ξεκινάμε νωρίς και με όσο γίνεται πιο φυσικές μεθόδους, και δίνουμε μόνο τα απαραίτητα συμβατικά φάρμακα - βέλτιστα αποτελέσματα!!

Για απ’ευθείας εγγραφή στα μαθήματα και έναρξη σήμερα, κλικ ΕΔΩ!